Løn
3   16

Lønchok til lærerne på to Skanderborg-specialskoler

I flere måneder har ansatte, elever og forældre på Columbusskolen i Galten været bekymrede over, at hele skolen måske skal flytte til Skanderborg. Og efter nytår fik lærerne så endnu et chok. De og deres kolleger fra afdeling D på Låsby Skole kommer til at gå markant ned i løn.

"Timingen er utroligt dårlig", siger Lasse Sorgenfrei. Han er tillidsrepræsentant på Skovbyskolen og dermed også for kollegerne på Columbusskolen på den anden side af vejen. Han og de øvrige lærere har altid opfattet Columbusskolen som en specialskole med sine egne ansatte, samtidig med at den har hørt under folkeskolen Skovbyskolens ledelse og tillidsrepræsentant. Ingen har overvejet, at det skulle betyde, at lærerne på Columbusskolen slet ikke var berettigede til det observations- og heldagsskoletillæg på 3000 kroner om måneden, de altid har fået.

"Som de siger, så er det jo de samme elever med de samme vanskeligheder, som det hele tiden har været - ingenting er ændret", siger Lasse Sorgenfrei.

Artiklen fortsætter under banneret

Men i skoleforvaltningen i Skanderborg opdagede man altså på et tidspunkt, at lærerne på både Columbusskolen og specialafdelingen Afd. D på Låsby Skole fik et tillæg, som de ikke er berettigede til, og kontaktede Skanderborg-Odder Lærerkreds.

"Det skal jo bringes i orden, og derfor har vi forhandlet. Lærerne har jo været i god tro, og derfor er der ikke noget krav om tilbagebetaling af uberettiget udbetalt tillæg, og det kommer heller ikke til at træde i kraft nu og her. Tillægget bliver udfaset over tre år", forklarer kredsformand Frank Møller Larsen.

De lærere, der var ansat før 2015, vil fremover få et - væsentligt mindre - specialklassetillæg. Tillægget til lærere, der underviser i specialklasserækker på almindelige folkeskoler, blev afskaffet med OK15, men allerede ansatte beholdt det som en personlig ordning. Og det tillæg er de lærere, der har været på Columbusskolen før 2015, altså berettiget til.

"Så lærerne er også kede af, at de fremover får forskellig løn", fortæller Lasse Sorgenfrei og tilføjer, at det drejer sig om rigtig mange penge, lærerne mister, og at de jo har indrettet sig økonomisk efter den løn, de er blevet ansat på.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.272 andre er allerede tilmeldt