Professionshøjskoler
0   9

Læreruddannerne er storproducenter af viden

Det område, professionshøjskolerne producerer mest viden om, er folkeskoledidaktik, viser en ny evaluering. Den viden bringes videre i danske udgivelser, særligt fagbladet Folkeskolen, mens det er sundhedsområdet, der oftest publiceres internationalt.

Professionshøjskolernes samlede årlige videnproduktion målt på publikationer er blevet halvanden gang større i perioden fra 2013 til 2018 fra 810 publikationer i 2013 til 1.233 i 2018. 

2013 var første år, professionshøjskolerne modtog øremærkede midler til praksisnære og anvendelsesorientererede forsknings- og udviklingsaktiviteter men allerede det år, kom der 810 publikationer med viden fra skolerne, som var produceret før det første særkilte tilskud til formålet. 

Og læreruddannelsen er den af professionsuddannelserne, der producerer mest viden.

"Vi producerer viden, som ofte kan anvendes meget direkte i for eksempel daginstitutioner eller i folkeskolen, hvor den gennem dygtige fagprofessionelle bidrager til at styrke børnene i deres færd gennem livet. Vi er glade for at få bekræftet, at det virker; ikke mindst på grund af et solidt samarbejde med for eksempel kommuner og sygehuse samt universiteterne. Endnu mere motiverende er det, at vi oplever politisk vilje til at styrke vores praksisnære og anvendelsesorienterede forskning. Den opbakning er nødvendig for gennem uddannelse at skabe myndige professionelle, der skaber velfærd, vækst og demokratisk udvikling i samfundet", siger formand for professionshøjskolerektorerne Stefan Hermann i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Fagbladet Folkeskolen/folkeskolen.dk er det medie, hvor professionshøjskolerne publicerer absolut mest af den viden, de producerer.

 

 

Også når det gælder egentlige forskningsartikler, som kan optages i godkendte forskningstidsskrifter, topper pædagogik og didaktik listen.

 

 

Men det er sundhedsuddannelserne på professionshøjskolerne, der oftest producerer forskningsartikler, der bliver publiceret i internationale tidsskrifter. 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
280 andre er allerede tilmeldt