Blog
0   14

Praktikanterne kommer!

Abonner på nyt om Praktiklærerforeningen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Til trods for praktikken ser forskellig ud, ligger på forskellige tidspunkter, alt efter hvilket UC de studerende kommer fra, har den en ting tilfælles, nemlig at det første møde med praktikskolen har stor betydning for det fremtiden samarbejde. Hvordan kan vi som praktikskole planlægge dette møde bedst muligt? Der er lige så mange svar, som der er praktikskoler, og ingen har vel de vise sten.

Mit bud på et vellykket første møde er selvfølgelig, at praktikken er velplanlagt. Koordinatoren har forsøgt at tilgodese alle ønsker, med flest mulige timer i de fag den studerende er ude i. Da alle studerende har en tilstedeværelsestid på mellem 25-30 timer, giver det lidt frihed i forhold til skemalægningen, da huller fyldes ud med forberedelse og vejledning.

På min skole laver jeg en folder med praktisk information. Den indeholder blandt andet mødetider, forslag til “andre lærer opgaver”, antal af vejledningstimer, koder til kopimaskine, kaffeordning, telefonnumre og procedure for sygemelding. Jeg er faktisk så gammeldags, at jeg kopierer folderen og udleverer den, så de studerende  let kan orientere sig i denne ellers så digitale hverdag.

Artiklen fortsætter under banneret

Mødet startes med en præsentationsrunde; de studerende kender ikke altid hinanden. De er på forskellige niveauer, fag og stamhold.

Ud over mødet med praktikkoordinatoren, er der arrangeret et kort møde med praktiklærerne, hvor diverse forventninger afstemmes.

Skolen vises frem i fysisk forstand. AULA besøges virtuelt. Der underskrives tavshedserklæringer og gives tilladelser til indhentning af børneattester.

Mødet er berammet til 2 timer, og det er bestemt ikke for meget. Forhåbentlig er jeg på mødet lykkedes med at skabe en god og afslappet stemning, så de studerende går derfra med følelsen af, at de er velkomne, og at alle på skolen ser frem til praktikken.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Praktiklærere er for alle, der tager sig af de lærerstuderendes praktik på folkeskolerne, og andre med interesse for området. I samarbejde med Praktiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
252 andre er allerede tilmeldt