Debat

Statsministerens nytårstale - udsatte børn

Blev du også nysgerrig på den faglige kontekst for statsministerens nytårstale dedikeret til de udsatte børn?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

“Jeg har truffet et valg. Jeg vil altid stå på børnenes side”, sagde Statsminister Mette Frederiksen i sin første nytårstale som Danmarks statsminister. En tale, hvor hun dedikerede det meste af taletiden til vilkårene for udsatte børn, og særligt de udsatte børn, der er anbragt udenfor eget hjem.   

Den efterfølgende debat har været heftig med mange stemmer for og imod statsministerens anbefalinger. Denne podcast er tænkt et fagligt indlæg i denne debat, hvor vi bl.a. vil forsøge at blive klogere på spørgsmål såsom eksisterende praksis og den faglige betydning af disse udtalelser.  

Til at hjælpe med at blive klogere på dette, har vi inviteret gæster i dag., jurist og Ph.d. Idamarie Leth Svendsen og docent Fil. dr. Frank Ebsen. Vi har også besøg af Niels Christian Barkholt, som er socialrådgiver og sociolog, og leder af Social Talks.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Find podcasten her https://share.transistor.fm/s/9d510608, her https://alumne.kp.dk/podcast eller find den i din podcastafspiller under Velfærdsprofeten.

Powered by Labrador CMS