Blog
0   8

Teori som en næsten gratis glæde i madkundskab.

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Efter hjemkundskab kom til at hedde madkundskab, kom der endnu mere teori ind i undervisningen. Der er flere muligheder for at finde gode forløb med rigtig god teori og tilhørende madlavning.

Der kan købes portaler, som jeg ikke kan anmelde, da jeg selv har sagt nej tak til dem. Det har jeg gjort af tre grunde. Portalerne er meget dyre. Jeg synes, eleverne får portaler nok i mange af de andre fag, og madkundskab skal være anderledes end de andre fag. Der findes mange materialer som er helt eller næsten gratis.

Coop har lavet materialet GoCook. Der er to bøger, ”100% din ret”. Den ene er fyldt med teori og opskrifter, der passer til. Den anden er en kogebog. Disse to bøger er gratis, men der skal betales porto. Hver efterår sendes Coop også en ”Smagekasse” ud ganske gratis med følgende lærervejledning, elevhæfte og opskrifthæfte. Tidligere forløb kan hentes på nettet. Teorifilm kan findes på Youtube.

I en årrække har der været ”Madkamp”. Hvert år er der lærerkurser tilknyttet flere steder i landet, som i år kostede 400 kroner. Materialet er gratis og kan hentes på nettet. Jeg har gennemført det flere gange i 6. klasse, men i sværhedsgrad passer det også til valghold.

”Smag for livet” har en gratis app, ”Fag med smag”, som indeholder fuldt didaktiserede materialer til alle fag i folkeskolen. Til os lærere er der ofte artikler om forskning og udvikling indenfor madkundskab.

Artiklen fortsætter under banneret

Toms Chokolade har et undervisningsforløb til madkundskab og N/T. Materialet koster 300 kroner og bliver sendt ud i februar og august – og skal derfor bestilles i god tid inden. Eleverne opnår kendskab til chokoladeproduktion og kvalitet, herunder æstetik og bæredygtighed.

Den store ”Madkundskab” ´s bog af Helle Brønnum Carlsen og Annelise Terndrup Pedersen kan bruges som en god grundbog.

På FB er der flere grupper fx: ” Foreningen for madkundskab”, som har flere undervisningsforløb.

I grupperne, ”For alle os, der underviser i madkundskab” og ”Valghold madkundskab 19/20” er der hjælp at hente eller komme med gode forslag.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
745 andre er allerede tilmeldt