Blog
0   17

Så hiv dog i den håndbremse!

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det skriger til himlen! Få det til at stoppe.

I min optik, så kan skolereformen rigtig meget godt, problemet ligger i, at politikerne troede og stadig tror, at god skole dikteres ovenfra. Det gør den ikke. Den starter hos lærere og pædagoger, for det er os, der får tingene i bevægelse, helt nede på gulvet. Det er også os, der har holdt niveauet i dansk og matematik, på trods af, at man gav os flere undervisningstimer og færre forberedelsestimer. Hvorfor (!?!?) tror nogen på, at man ved at skære i planlægningstiden, kan forbedre indholdet af undervisningen?

Siden 2014 har nogen ment, at reformen bare skal have tid. Men hvems tid er det lige vi gambler med her? Det er vores børns! Hvor mange generationer kan vi nå at ødelægge og give en dårlig/middelmådig skolegang, med stress og jag, inden nogen tør at hive i håndbremsen og rent faktisk gøre det der skal til, så der kan komme kvalitet ind i undervisningen?

Tålmodigheden rinder ud!  Læs artiklen, der endnu engang fik mit blod til at koge en anelse. 

Bevægelse i undervisningen har ikke virket, de steder, hvor det er lykkedes at indføre den. Trivslen er faldet. Der er stadig børn der kommer ud, uden at kunne læse og regne.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi har nu været igang i lidt over 5 år. Er det ikke snart på tide, at vi sætter børnene og lærerne fri? Fri til at skabe en ordentlig skole, hvor børn er glade for at være og ja... Glade for at lære. Hvem tør starte? 🙋🏻‍♀️

"Den skal have tre år, før vi kan se positive resultater" (Niels Egelund, 2014) "Den skal have fire-fem år til før den lykkes" (Claus Hjortdal, skolelederforeningen, 2015) "Den skal mindst have 10-15 før vi kan se resultater" (Dorte Andreas, næstformand i Skolelederforeningen, 2020)"


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.577 andre er allerede tilmeldt