Debat
0   176

En bog fyldt med ideer

Jeg har ofte talt med kolleger om det at fastholde og udvikle børns fantasi og idéudviklingstrang. Alt for ofte ligner elevernes aflevering af projektopgaver noget, man har set før - og det føles utilfredsstillende for alle.

Vi har manglet en bog, der giver eleverne oplæg til at arbejde med det at få gode ideer. Denne bog købte jeg hos boghandleren forleden dag - lige udkommet.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen er skrevet af Peter Laursen og hedder 'Sådan får du nye ideer'.

Her er ideer, du kan bruge i indskolingen og på mellemtrinet, og det er oplagt at have bogen som klassesæt til overbygningen.

Arbejdet med at få ideer opstår ud fra interview med filminstruktøren Ole Bornedal og forfatterne Johannes Møllehave, Benny Andersen og Thomas Winding. Det giver et indblik i mangfoldigheden af muligheder for at få og udvikle ideer.

Det er imidlertid ikke tilstrækkeligt, at skolen giver eleverne tid til at arbejde med ideer, andre har udviklet.

Det ideelle ville være, at der blev afsat mere tid til at udvikle elevernes egne brugbare ideer i en decideret idéundervisning. Lad os få en debat om dette væsentlige emne.

Nanna Egholm

Aalborg


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ