Ekstra pension på vej

3.200 fra 93-gruppen har søgt ekstra pension

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF har nu opgjort kravene fra de 3.200 medlemmer i den såkaldte 93-gruppe, som har indsendt skemaer til foreningen. De mener, at de er berettiget til at få del i den ekstra pensionsindbetaling, som blev aftalt ved overenskomstforhandlingerne i foråret.

2.700 har umiddelbart krav på at få kompensation. Cirka 500 vurderes af forskellige årsager til ikke at falde ind under bestemmelserne. Årsagerne er mange. Nogle har en pensionsalder på under tre år. Andre var slet ikke ansat i en time- eller månedslønnet stilling eller var ansat uden for folkeskolen. De resterende er ved at blive undersøgt nærmere.

1. november sendte Lærernes Centralorganisation de opgjorte krav til KL. Det er aftalt, at resten kan fremsendes 1. december.

Medlemmer, som ikke er berettiget til kompensation, har fået individuelt svar. De, som er berettiget, har fået et brev, hvor størrelsen af kompensationen er opgjort.

Beløbet vil optræde på lønsedlen 1. maj, så alle kan kontrollere, at de har fået det rigtige. Ved overenskomstforhandlingerne blev der afsat 37 millioner kroner til gruppen. DLF regner med, at de opgjorte krav kommer til at koste 28-29 millioner kroner.