Film om børnearbejdere i Bangladesh

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Arif Hossein, ETV, Dhaka' hedder en ny dokumentarfilm af Ole Tornbjerg. Filmen handler om den 13-årige dreng Arif, der stik imod alle odds får arbejde som tv-reporter. Her er han med til at producere programmer, der sætter fokus på børnearbejde. Arif arbejder også som dekoratør af cykeltaxaer. Hans far er cykeltaxachauffør, men tjener ikke nok til at kunne brødføde familien. Derfor har Arif arbejdet otte til ti timer dagligt på alle ugens dage, fra han var seks år.

Hvert sjette barn i verden er børnearbejder, viser en ny rapport fra ILO (International Labour Organization). Det betyder, at 246 millioner børn mellem fem og 17 år har et arbejde, der enten er skadeligt for dem, eller de er for unge til at have. Filmen varer 28 minutter og vises på TV2 søndag den 8. december, klokken 13.05. Den kan købes hos Det Danske Filminstitut, telefon 8731 7700 eller www.dfi.dk

Powered by Labrador CMS