Med let strøg af anarkisme

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forfatteren Søren Vagn Jacobsen har fået Skriverprisen for 2002. Den blev overrakt på Skolebibliotekarforeningens stand på bogmessen i Forum i København.

'Hans bøger har en unik appel, et stærkt plot uden overdrivelser samt et let strøg af anarkisme', lød det i motiveringen fra priskomiteen. 'Det er bøger, man ikke kan lade være med at tage i hånden og læse'.

Søren Vagn Jacobsen har et langt og omfattende forfatterskab bag sig, der berømmes for både litterær og pædagogisk kvalitet. Han er aktuel med bogen 'De grønne mænd', som kombinerer en letlæst tekst med tegneserieagtige indslag.

Prisen, som er på 10.000 kroner samt et hædrende diplom, uddeles af Undervisningsministeriet efter indstilling af en komite, der består af repræsentanter for en håndfuld foreninger, blandt andre Danmarks Lærerforening. Den har til formål at hædre forfattere, der skriver på en måde, der er let at læse.