Tusind lys for tusind stemmer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tirsdag den 10. december 2002 er det FN's menneskerettighedsdag. I den anledning inviterer Amnesty International og Tibet Charity til et storslået lysarrangement. Årets tema er ytringsfrihed, og der er fokus på artikel 19 i FN's menneskerettighedserklæring: Enhver har ret til menings- og ytringsfrihed.

Det starter klokken 17.00 og foregår omkring søerne i København. Her vil være taler og musik, og tusindvis af lys tændes omkring søerne.

Lysene får de først på selve dagen, og derfor er der også kun begrænset mulighed for at købe lys til arrangementet.

Men du kan købe lys til dagen ved at sætte penge ind på konto 4065247380, registreringsnummer 4065, i Danske Bank, med dit navn som tekst. Lysene bliver lagt til side på selve dagen og kan afhentes i boden ved Dronning Louises Bro, hvor dit navn vil stå på en liste. Lysene koster fem kroner stykket og kan bestilles frem til den 1. december.

Cirka to uger før dagen vil der være et link med flere informationer på www.amnesty.dk