Debat
0   170

Visioner eller pensioner

Kære Anders Bondo. Kort før du blev valgt som formand, var jeg til et møde i kreds 22, hvor du fortalte om dine visioner. Jeg havde inden mødet tænkt mig at høre din mening om de overenskomstansattes pension, men det kom i højere grad til at handle om de store linjer. Du sagde, kort fortalt, at vi lærere skal gøre opmærksom på os selv som professionelle, for derigennem at skabe respekt i befolkningen og blandt politikerne om vores arbejde. Jeg er meget enig med dig i det synspunkt, og jeg tror, at det er den eneste vej.

Der er dog ét men ... Hvis vi vil undgå, at jeg og andre ikke bare sidder med korslagte arme og siger 'nej til det hele og ud af resten', skal vi have fornemmelsen af, at væsentlige problemer bliver taget alvorligt. Et meget væsentligt problem for mig er min pension. Det var derfor med stor spænding, jeg åbnede brevet fra DLF om min pensionskompensation fra 93. Nu skulle jeg høste frugten af ja'et til overenskomsten. Nu skulle jeg til at indhente den million, mine tjenestemændskollegaer (som har sikkerhed i ansættelsen) er foran.

Artiklen fortsætter under banneret

'Foreningen har på dine vegne afleveret et krav på 1.500 kroner til de kommunale arbejdsgivere', stod der. Dér følte jeg mig ikke særligt professionelt behandlet. Dér følte jeg ingen lyst til at tale om visioner.

Dér følte jeg mig til grin.

Jeg kender din vision - kender du min pension?

Jens Christensen

Hummeltofteskolen

Lyngby-Taarbæk

Svar

Jeg kender ikke din pension på kronebeløbet, men jeg kender pensionsforholdene for mange andre i den såkaldte 93-gruppe. Jeg rejste problemstillingen allerede på en kongres umiddelbart efter kommunaliseringen i 1993, og jeg har efterfølgende brugt betegnelsen 'foreningens kollektive dårlige samvittighed' om problemstillingen.

Jeg fandt løsningen ved Overenskomst 02 utilfredsstillende, og det var et af mine argumenter for at anbefale et nej til overenskomsten. Den blev desværre godkendt, hvilket ikke har gjort det lettere at skabe en bedre løsning. Det skal ikke forhindre os i at gøre, hvad vi kan, og hovedstyrelsen har nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag inden Overenskomst 05.

Anders Bondo Christensen

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ