Debat

Dansklærere i spændetrøje

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kan man tillade sig at hænge psykisk syge ud? Kan man tillade sig at latterliggøre mennesker, der af den ene eller anden grund er bukket under for et stort arbejdspres? Ja, det kan man. Eller mere præcist: Det kan Folkeskolen åbenbart! I sidste uge bragte Folkeskolen et læserbrev af en studerende fra Odense Seminarium, der beklagede sig over seminariets danskundervisning. På hvilket statistisk grundlag en enkelt studerende kan drage konklusioner vedrørende en hel faggruppe, er uvist, men det er ikke det mest betændte ved denne affære. Det er derimod den illustration, som Folkeskolen har fået tegnet til teksten: Et billede af en dansklærer ved seminariet iført spændetrøje. Ifølge billedteksten bliver dansklærere fyret på grund af mangelfuld undervisning eller indlagt som følge af psykiske sammenbrud. En påstand, der ikke bliver fremført i læserbrevet. Den må med andre ord kunne føres tilbage til bladets redaktion.

Derfor har vi denne simple henstilling til redaktionen på Folkeskolen: Lad tabloidpressen om at hænge udsatte dele af befolkningen ud. Vis os, at I er et sagligt blad, og giv os en officiel redegørelse for, på hvilket grundlag I karikerer psykisk syge.

Dansklærergruppen ved Odense Seminarium

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Svar

En redigeringsfejl er skyld i miseren.

Folkeskolen beklager.

Redaktionen