Debat

Udvid slankekuren

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når slankekuren nu har ramt hovedstyrelsen, var det måske en god idé, at sparekniven også blev brugt andre steder.

I mange år har Martin Rømer opholdt sig i Bruxelles, og ifølge Danmarks Lærerforenings årsregnskab 2000 (Folkeskolen nummer 6/2002) er der en udgiftspost i driftsregnskabet: 'Forbindelser til udlandet' på næsten to millioner kroner (1.941.000 kroner), og det er næsten det samme som udgifterne til fire hovedstyrelsesmedlemmer.

Hvad Martin Rømers egentlige løn/arbejdsopgave og udgifter i forbindelse hermed er, ved jeg ikke. Hidtil har Martin Rømer kun haft en artikel i Folkeskolen, hvor han netop udtrykte sin store tilfredshed med sit barns skolegang i 1. klasse i Bruxelles, og hovedstyrelsesmedlemmerne refererer efter min mening aldrig til hans virke i fagbladet - måske har man helt glemt ham. Men det er da en flot gestus, at DLF kan betale Martin Rømers tilsyneladende tidsubegrænsede udenlandsophold.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Poul Erik Dyreborg

Smørumnedre

Svar

Udviklingen internationalt får stadig større indflydelse på udviklingen af såvel vores løn- og arbejdsforhold som folkeskolen. Eksempelvis har OECD-undersøgelsen 'Pisa' i høj grad sat dagsordenen for debatten om folkeskolens udvikling, og udviklingen af de såkaldte indikatorer, der skal bruges til fremtidige sammenligninger af skolevæsnerne i EU, vil pege i samme retning.

Vil vi mere end blot at administrere en udvikling, der er bestemt af andre, er det nødvendigt, at vi er med, inden beslutninger træffes internationalt. I dette arbejde spiller Martin Rømer en helt central rolle.

Tidligere undersøgelser af læsemønsteret hos Folkeskolens læsere har vist, at der ikke er den store interesse for artikler, der omhandler vores internationale arbejde. På trods af det vil jeg bruge dit læserbrev til at opfordre Folkeskolen til at beskrive arbejdet på Bruxelles-kontoret og vores øvrige internationale arbejde.

Anders Bondo Christensen

formand for DLF