Mure og mobiler

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Set fra teleselskabernes side gør det først rigtig ondt, når man forestiller sig, at de mange netværk også kan tage sig af en stor del af den mobile kommunikation, som selskaberne satser stærkt på som fremtidens marked, og hvor de derfor har betalt milliarder for licenser i håb om en fremtidig indtjening. Hvis visionen om åkander og frøer gennemføres blot i det små, vil mobil datakommunikation på den anden side blive uendeligt meget billigere for forbrugerne, og det er nok så vigtigt, at sådanne netværk ikke vil kunne styres af centrale instanser, medmindre man udvikler og opsætter særlige støjsendere svarende til det, den tidligere sovjetblok forsøgte med radio- og tv-signaler, i øvrigt uden større held.

Derfor er det ikke kun teleselskaberne, men også de megastore mediekoncerner, der i øjeblikket forsøger at få kontrol over internettet for at modgå piraternes deling af musik og film, der er bekymrede. En billig mobil teknologi vil trænge igennem mange steder og relativt hurtigt, herunder uden tvivl også i lommer og tasker hos børn og unge, som måske vil få mulighed for at være i både bedre og billigere mobil forbindelse med hinanden, end vi i dag kender det fra mobiltelefonen. Radiobølger trænger også igennem skolens mure. Der bliver i overført betydning slået et hul i skolens mure, som nok ikke lader sig lukke igen. Det er endnu fremtidsmusik, men det var mobiltelefoner i skoletasker hos børn også for få år siden. Trådløs teknologi er næppe ret længe alene et tema for nørderne.

www.wired.com/wired/archive/10.10/wireless_pr.html

www.organicnetwork.dk

Powered by Labrador CMS