Håndværk og design
0   7

Årets skills-vindere er klar til erhvervsuddannelser

Jeppe, Mads og Kathrine fra Nørre Nissum Skole i Lemvig har vundet Skills Stafetten 2020. I fredags skiftede de dæk. foldede servietter og bankede søm i hurtigere end de andre 70-80 8.-klasses hold i Bella Centret.

Det var noget af et syn, der mødte 8. klasserne på Nørre Nissum Seminarieskole, da de meget trætte ankom til Holstebro Station 20.45 fredag aften. På perronen stod nemlig deres skoleleder og en masse forældre med viftende dannebrogsflag og lykønskninger.

"Det havde vi slet ikke regnet med. Det var noget af en velkomst", fortæller deres lærer Elly Bank. Hun og hendes kollega Lene Hauge og deres to 8. klasser havde været på 2 dages tur til Københav for at støtte deres hold i Skills Staffen: Mads, Jeppe og Kathrine.Og ud af de næsten 200 deltagende hold, lykkedes det de tre at vinde førsteprisen på 10.000 kroner til klassekassen. De havde nemlig et fantastisk sammenhold, var gode til at samarbejde og så var de hurtige.

"Min far er automekaniker, så jeg har skiftet tonsvis af dæk tidligere", fortæller Jeppe. Kathrine var lynhurtig på servietfoldningen og Mads knivskarp på sømhamringen.

"Det var fedt - både at være med og at vinde, men vi har nok ikke helt forstået det endnu", griner Kathrine.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det gav også virkelig et boost, at alle vores kammerater var med og stod og heppede på os. De var næste mere oppe at køre end vi var", fortæller Mads.

Og det var heller ikke nogen lille opbakning. Deres lærere Elly og Lene fortæller, at hele Nørre Nissum Skoles undervisning blev stoppet, når der kørte heats, så de eleverne kunne følge med i de tres arbejde via livestreaming på storskærm.

"Der var virkelig god opbakning fra alle kammeraterne. Det har de tre også takket deres kammerater for her mandag morgen. En af de små fortalte, at hun aldrig havde tabt troen på dem, selv da de lå efter i semifinalen".

Godt samarbejde

Alle holdene har startet turen med at besøge den lokale erhvervsskole, hvor hele klassen har oplevet skolen og samtidig dystet inddelt i hold om at komme videre i konkurrencen.

Jeppe, Mads og Kathrine syntes det var spændende at besøge UCH Holstebro, og de mener ikke det var helt tilfældigt, at deres lærere havde sat de tre sammen.

"Vi er gode med vores hænder på hver vores område og vi arbejder godt sammen", fortæller Kathrine.

Hun ved selv endnu ikke, hvad hun vil efter 9. klasse, men det skal være noget med hænderne. Måske tandlæge.

Mads og Jeppe er derimod allerede sporet ind. Jeppe er klar til at starte hos en tømrer her i foråret. Det glæder han sig meget til. Mads skal på efterskole til næste år, og der skal han starte på grundforløbet på landbrugsuddannelsen.

Respekt for praktisk bagavelse

Lene og Elly griner lidt, da de bliver spurgt, om de havde sat et vinderhold, og ja, det var nok ikke helt tilfældigt.

"Vi vidste, at de var meget praktisk begavede alle tre, men også at de er virkelig dygtige til at samarbejde, og det er noget vi har meget fokus på hos os. Måske særligt fordi vi arbejder med med inklusion og underviser specialklassen og den almene 8. klasse sammen med 3 lærere på en stor del af tiden", fortæller Lene Hauge.

De to matematiklærere har været meget glade for både besøget på erhvervsskolen og turen til Skills konkurrencen.

"Det åbner øjnene for andre uddannelser, så jeg tror der er større sansynlighed for, at de vælger rigtigt første gang og ikke bare tager gymnasiet, fordi de ikke ved, hvad de skal. Samtidig giver sådan en konkurrence respekt om, at vi har forskellige evner og at det praktiske og det boglige er lige godt. Og i høj grad viser det også, hvor vigtigt det er at kunne samarbejde og fungere godt", siger Elly Bank.

Se finalen i Skills stafet:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.262 andre er allerede tilmeldt

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
468 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.162 andre er allerede tilmeldt