Debat

Det var hamrende urimeligt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med disse ord karakteriserede Anni Herfort på den ekstraordinære kongres den 3. juni 2002 den manglende regulering af tjenestemandspensionen ved Overenskomst 02.

Og hun fortsatte: '. . . men jeg tror faktisk også, vi skal tage det op inden næste gang, så finansministeren måske kunne lade sig inspirere af, at kommunerne her har foretaget sig noget fornuftigt'.

Nu vil DLF fastholde finansminister Thor Petersen på et løfte fra forårets overenskomstforhandlinger, så tjenestemandspensionisterne på linje med de kommunale tjenestemænd kan få hævet pensionen med yderligere en procent fra 1. april 2003.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Med indførelsen af decentral løn og 'Ny Løn' kommer tjenestemandspensionen i klemme, skønt der på de sidste fem kongresser har været fuld opbakning bag kravet om ligelig udvikling af løn og pension.

Vi var lige så utilfredse med statsforliget, som vore aktive kolleger var med det kommunale mæglingsforslag.

Danmarks Lærerforening bør fortsat sætte alle kræfter ind på at sikre en forbedring af såvel Overenskomstpension som tjenestemandspension.

Paul Elmholt

Odense