Debat
0   135

Det var hamrende urimeligt

Med disse ord karakteriserede Anni Herfort på den ekstraordinære kongres den 3. juni 2002 den manglende regulering af tjenestemandspensionen ved Overenskomst 02.

Og hun fortsatte: '. . . men jeg tror faktisk også, vi skal tage det op inden næste gang, så finansministeren måske kunne lade sig inspirere af, at kommunerne her har foretaget sig noget fornuftigt'.

Artiklen fortsætter under banneret

Nu vil DLF fastholde finansminister Thor Petersen på et løfte fra forårets overenskomstforhandlinger, så tjenestemandspensionisterne på linje med de kommunale tjenestemænd kan få hævet pensionen med yderligere en procent fra 1. april 2003.

Med indførelsen af decentral løn og 'Ny Løn' kommer tjenestemandspensionen i klemme, skønt der på de sidste fem kongresser har været fuld opbakning bag kravet om ligelig udvikling af løn og pension.

Vi var lige så utilfredse med statsforliget, som vore aktive kolleger var med det kommunale mæglingsforslag.

Danmarks Lærerforening bør fortsat sætte alle kræfter ind på at sikre en forbedring af såvel Overenskomstpension som tjenestemandspension.

Paul Elmholt

Odense


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ