Debat
0   3

Bæredygtighed i madkundskab

I torsdag var mere end 60 deltagere samlet på DPU til seminar om bæredygtighed i regi af Akademi for Madkundskabsdidaktik.

https://www.folkeskolen.dk/1073150/bliv-klogere-paa-baeredygtighed-i-madkundskab

Efter seminaret stod det klart, at bæredygtighed er et stort emne at tage fat på i undervisningen. Men det er uomtvisteligt emne i skolen, og helt specifikt i madkundskab, hvor bæredygtighed indgår i de obligatoriske færdigheds- og vidensområder. Forskellige perspektiver på begrebet og hvordan det kan indgå i didaktisk og pædagogisk praksis blev præsenteret, og jeg er sikker på, at deltagerne gik berigede hjem med en bredere forståelse af begrebet og dets kompleksitet. Oplægsholderne rejste en række spørgsmål til diskussion, og jeg videregiver her et par af dem til videre refleksion over arbejdet med bæredygtighed i madkundskab:

Hvordan kan man undervise i bæredygtighed uden løftede pegefingre og uden at moraliserende fortolkninger kommer til at præge undervisningen?

Hvad er de specifikke potentialer ved at kombinere madkundskab og bæredygtig udvikling?

Artiklen fortsætter under banneret

Hvilke dilemmaer, ambivalenser og spændinger opstår i arbejdet med madkundskab og bæredygtighed i praksis?

Og imens vi diskuterer mulige svar på disse spørgsmål kan vi glæde os til, at der er et nyt materiale på vej om bæredygtighed i madkundskab både til den obligatorisk undervisning og valgfagsundervisningen: Verdensmål og madkundskab af Helle Brønnum Carlsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
803 andre er allerede tilmeldt