0   146

Udsigt til flere centre

Både Socialdemokratiet og regeringen vil styrke vejledningen

Regionale vejledningscentre, øget fokus på it og fælles uddannelse af vejledere bliver hovedelementerne i en ny vejledningslov.

Hvordan loven præcist kommer til at se ud, er der ingen, der ved endnu, men regering og opposition er enige om de tre punkter, så der er næppe tvivl om, at de kommer med.

Artiklen fortsætter under banneret

Undervisningsminister Ulla Tørnæs har taget sig god tid med at matche det udspil om skole-, studie- og erhvervsvejledning, som hendes forgænger Margrethe Vestager kom med i august 2001. Derfor har Socialdemokratiet parallelt forberedt sit eget udspil. Det bliver i denne uge fremsat som et beslutningsforslag i Folketinget for at tvinge regeringen til at gøre noget ved tingene.

'Vi vil have indført en enstrenget vejledning, som får ansvaret for overgangene fra grundskolen til ungdomsuddannelserne og ungdomsuddannelserne imellem, der er desuden behov for en landsdækkende vejledning for de videregående uddannelser og en grundlæggende uddannelse for alle vejledere. Den skal kunne indgå som en del af en diplomuddannelse', siger Thomas Adelskov, socialdemokratisk ordfører på området.

Hvordan undervisningsministerens lovforslag kommer til at se ud, ved i dag kun Venstres og Det Konservative Folkeparti uddannelsesordførere, men ministeren har tidligere - blandt andet i handlingsplanen 'Bedre uddannelser' - peget på behovet for selvstændige regionale centre, at vejledningen målrettes mod dem med størst behov, at der indføres virtuel vejledning og en fælles uddannelse af vejledere. I betragtning af hvor meget de to udspil vil ligne hinanden, skulle det være en smal sag at få loven vedtaget, men både regeringen og Socialdemokratiet lægger op til, at den først vil blive fremsat i januar 2003. Den vil så efter alle tegn i sol og måne tidligst kunne træde i kraft i 2004.

kaare


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet