Debat
0   164

Tid til sex

Nej, det er bestemt ikke sjovt at skulle tale til en fnisende klasse teenagere om sex.

Men der er en anden udvej.

Artiklen fortsætter under banneret

Hver skole har en skolesundhedsplejerske, der er uddannet til at tale om kroppens funktioner.

Hun kan tage eleverne ned i en mindre gruppe, piger for sig og drenge for sig. I en sådan mindre gruppe kan de unge frit komme frem med deres spørgsmål uden at blive til grin for hele klassen.

Og er hun pædagogisk, tager hun eleverne én for én ind i kontoret og vejer dem, og så kan de helt frit komme frem med spørgsmål, som trænger sig på. På den måde får hun en god kontakt til eleverne, som hun jo har kendt gennem skoletiden.

Og undervisningen skal foregå, når eleverne er modne til det, som regel i 7. klasse. Hvis lærerne føler, at der er brug for denne samtale tidligere, kan man jo bare rykke undervisningen frem.

I øvrigt skal en samtale om sex altid foregå i samarbejde med klasselæreren, der som regel med glæde overlader samtalen til skolesundhedsplejersken.

I 7. klasse kan sundhedsplejersken fremvise kondomer og fortælle om brugen af dem under rolige forhold, fordi hun selv kan bestemme gruppens størrelse.

Denne undervisningsform skaber stor kontakt til børnene, der ofte kommer igen for at få rede på specielle forhold.

Prøv det.

Inge Lunau

Søborg


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ