Debat

Børnetallet igen, igen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I al den tid, der har været ført statistik i Danmark, har børnetallet ændret sig konstant efter konjunkturerne og alderssammensætningen.

Nu skærer kommunerne ned på udgifterne for de mindste børn, hvilket begrundes med det faldende børnetal.

Hvis det ikke skyldes, at visse politikere ønsker at åbne folkeskolen for en bred vifte af uddannelser, hvilket så igen medfører en uens undervisning og indhold, bør man allerede nu stoppe op og tage meritlæreruddannelsen op til revision.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Helst med den konklusion, at den er overflødig.

Alt andet lige må et faldende børnetal vel betyde, at dette også slår igennem i folkeskolen om cirka fem-seks år.

Det vil sige, at man med det stabile, om ikke stigende, optag på seminarierne er rustet til at klare efterspørgslen efter lærere om cirka fire år.

Defor må meritlæreruddannelsen være en enlig svale, der giver en sommer for dem, der er begyndt på uddannelsen i år.

Men for de fremtidige svaler må det igen tage fire år, før man er sikker på, at uddannelsen berettiger til en 'evig' sommer!

Torben Larsen

København