Debat
0   2

Ordblind: Svært ved at til det hjælpemidler til den enkelte ordblind

Hvordan kan det være at mange kommuner eller bare min kommune har svært ved at til det hjælpemidler til den enkelte ordblind. - Fik selv min ordblindetest som 18 år. Hvilket er utroligt sent som ordblind.

Det spørgsmål som Jeg får ofte det er for forældre.  

Hvordan kan det være at mange kommuner eller bare min kommune har svært ved at til det hjælpemidler til den enkelte ordblind.

Artiklen fortsætter under banneret

Ofte hører jeg bare personligt at der er det kommunen har ikke råd eller at kommunen bare slet ikke har tid til at kunne hjælpe den enkelte ordblinde, ressourcer eller Man kan ikke se at man er ordblind eller noget helt tredje.

 

Hvordan tænker jeg så at kunne kan løse problemet fremadrettet

Der hvor jeg der mener at problemet Kan løses meget hurtigt og mest effektiv det er ved at man som Kommune hjælper meget hurtig er de ordblinde med at få den fornødne hjælp til dem som bliver ordblindetest eller skal til at blive ordblindetestet.

En tidlig indsats kan hjælpe rigtig mange ordblinde og den enkelte ordblinde vil kunne have mulighed for at kunne blive bedre til at stave læse og meget mere.

Her har jeg sat personlig opladet at der er at jeg først fik min offentlige som 18 årig

Hvilke er utrolig sent havde fået den fornøjelig hjælp tidligere så jeg er ret sikker på, at jeg ikke som 27 årig skulle stå med en datamatiker uddannelse men, at jeg kunne stå som eventuelt 23/24 årig stå med en uddannelse bagefter som datamatiker.

Det er vigtigt som Kommune at man kunne tilbyde det rigtige hjælpemidler til ordblinde så hurtigt som muligt.

Det viser flere undersøgelser viser at der er at ordblinde har godt af at få hjælpemidler til tiden.

 

Bestemt at der burde være en politiker som der tager og laver et lovforslag sammen med dem i København.

Det behøves ikke at være nogen kompliceret lovforslag men det kan være at det er at det enkelte får lovforslag skulle faktisk er der siger Kommer forældre eller kommer af ordblindhed og siger at du vil blive testet for ordblindhed så er det bare noget man gør ude stille spørgstegn.

 

Herunder undrer os lidt over hvordan det kan være at fortælle os noget med at starter du på en erhvervsuddannelse en ungdomsuddannelse hjælpemidler lige i hovedet næsten på en dag vil gerne op i slutningen på en måde at forstå

 

Mange forældre står helt ubeskyttet for over for kommunen

jeg ved af erfaring, at mange forældre kontakter mig spørg

hvordan det virkelig kan være, at deres barn ikke få den hjælp som de har brug for. Det er forkert, at kommunen på ingen måde gå ind og hjælper den enkelt ordblind.

Ordblinde har virkelig godt at få den hjælp som der findes i dag. It-løsning, apps, CD-Ord, AppWriter, IntoWords og meget mere.

hjælpemidler i dag er utrolig vigtigt

Jeg synes på en måde at det IKKE kan være rigtig at forældre skal stå at kæmpe med  kommunen og kæmpe deres kamp for at deres barn kan få disse hjælpemidler eller bare få en ordblindetest på det enkelt barn.

Jeg kan bestemt godt forstå at mange forældre kaster håndklædet i ringen når det er at de skal op at kæmpe i mod kommunen ved at deres barn faktisk får den fornødne hjælp og mange forældre og faktisk ikke at kæmpe mod kommunen Hvilket er meget sundt fordi at den ikke bruger den er faktisk brug for din hjælp

Det er som udgangspunkt ikke forældrenes skyld overhovedet.

Det er som udgangspunkt kommunen skyld fordi at ordblinde ikke opnår de ressourcer at den enkelt ordblinde faktisk har brug for.

 

- Skriv gerne din mening eller dine tanker omkring det her. PS: Jeg har ikke noget mod de faglig lærer/læsevejleder eller ligne. Men ofte høre jeg bare at det kommunen som ikke vil hjælpe.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.563 andre er allerede tilmeldt