Debat

Op med pensionen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De overenskomstansattes pension skal sættes væsentligt op! Her mener jeg op til ti procentpoint, så vi kan nærme os en tjenestemandspension! Jeg synes, at det er hamrende urimeligt, at jeg som overenskomstansat lærer burde/skal indbetale 3.000 kroner om måneden i 40 år for at opnå den samme pension, som jeg kunne få som tjenestemandsansat! (36.000 kroner om året eller i alt cirka 1.400.000 kroner over 40 år). Som det ser ud nu, skal en død tjenestemand have mere i pension, end jeg skal, når jeg efter 40 års ansættelse går på pension som 65-årig!

Personligt synes jeg, at det var meget urimeligt, at tjenestemændene fik en ekstraordinær forhøjelse af deres pension på en procent ved sidste overenskomst. Disse midler burde have været med til at rette skaden op for de overenskomstansattes pension. Her vil jeg lige indskyde, at Lærernes Pensionskasse har været dygtig til at sikre sig imod det tab, der har været på aktiemarkedet. Tænk engang hvis Lærernes Pension ikke havde været så dygtig, hvor meget havde jeg så været sikret i pension til sin tid! Den skal bare havde væsentlig flere midler til at investere for, så den kan sikre os en ordentlig pension til sin tid.

Jeg håber endvidere, at man vil sikre de overenskomstansatte en sum penge ved deres 25-års-jubilæum. Som det ser ud nu, er tjenestemændene sikret en skattefri check på cirka 5.000 kroner, mens de overenskomstansatte ikke har krav på noget som helst!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Opsummeret er mine tre lønkrav til næste overenskomst:

Mere i pension til de overenskomstansatte.

Meget mere i pension til de overenskomstansatte.

Væsentlig mere i pension til de overenskomstansatte.

Ud over dette vil jeg også gerne sammen med tjenestemændene følge den almindelige lønfremgang, så vi ikke mister endnu mere købekraft.

Alternativt kan jeg melde mig ud af Danmarks Lærerforening og via de frigivne midler oprette en tillægspension i Lærernes Pensionskasse, så er det trods alt kun 2.500 kroner, jeg skal indbetale ekstra om måneden for at opnå samme pension som en tjenestemand.

Jens Schønherr

Jyllinge Skole