Debat

Holdningsløst hist og her

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forsvarer Anders Bondo Christensen arbejdstidsaftalen? Jeg er bekendt med hans arbejde imod den og har læst hans forslag, men vi fik den ikke desto mindre. Ulykken bør omtales. Derfor bad jeg alligevel kongresdeltagere spørge til kandidatens holdning og regnede med, at det ville være en lejlighed til fremtidig oprustning i forhold til de mange, der føler sig ramt. Jeg regnede ikke med, at det kunne udlægges som manglende viden om kandidatens fortjenester, som jeg tillægges i forrige nummer af Folkeskolen.

Til gengæld synes jeg ikke, at der er ret meget konkret mod i kandidaten, når det gælder kampen for at gennemskue modepædagogikken. Citatet fra valgoplægget om drengen i 'Kejserens Nye Klæder', som udfordrer med sit velkendte råb om mangel på tøj, tyder ikke på kandidatens lyst til det nødvendige opgør og slet ikke, når det tilføjes, at ledelsen ikke skal blande sig i medlemmernes undervisning. Nej, men foreningens pædagogiske ben har da egen røst i et udvalg og en udvalgsformand. Herfra er flydt megen pædagogisk tankegods, måske endda den modeprægede!

Og så mener jeg stadig, at det er lidt naivt, at skolen som 'læreanstalt' gøres til det alternativ, vi kan vente os i stedet for DLF's 'menneskeskole' og 'skolen for menneskelivet'. Ikke rigtig det debatniveau, der stiller meget op imod diverse Pisa-undersøgelser og managementteorier. Indholdsløst debatoplæg skulle snarere rettes til lettere holdningsløst hist og her.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Torben Thomsen

Aars