Skolepsykolog: Brug penge på efteruddannelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fagfolk har i årevis talt om, at der må gøres noget ved specialundervisningen, påpeger ledende skolepsykolog i Jægerspris, Bjarne Nielsen.

'Men først nu, hvor kommunerne har svært ved at styre økonomien, bliver der gjort noget fra Kommunernes Landsforenings side', konstaterer han, der også er børn og unge-chef i Jærgerspris.

Bjarne Nielsen medgiver, at der bliver brugt mange penge i specialundervisningen, men mener, at de bliver brugt forkert.

En del af pengene skulle i stedet bruges til grund- og efteruddannelse af lærere. Specialundervisning blev nemlig nedlagt i 1983 som linjefag i læreruddannelsen, og den manglende kompetence kan mærkes ude på skolerne.

'Det er ubegribeligt, at politikerne tillader, at specialundervisningen, der koster milliarder, bliver udført af lærere, der ikke har en linjefagsuddannelse i specialpædagogik eller en tilsvarende efteruddannelse', siger Bjarne Nielsen, der desuden er formand for Pædagogiske Psykologers Forening.