Debat

Betydelig pengegevinst

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var fint at høre, at reduceres hovedstyrelsen med fire, som hovedstyrelsesmedlem John Illum foreslår i Folkeskolen nummer 36, så spares der også to millioner. Betydelig pengegevinst i sparetider og økonomisk uføre for DLF. Dette tab af menneskeevner beskrives som en gevinst i bestræbelsen på at effektivisere det politiske arbejde.

Sagsgangen har hidtil været for langsom. For mange kokke fordærver maden. Hvis hovedstyrelsen kan undvære fire, kan den også reduceres med otte, og der vil være sparet fire millioner kroner. Godt og vel endda, må det formodes. En hovedstyrelse på 20 medlemmer kan udmærket geografisk dække landet, så der i hvert fald sikres hvert amt et medlem, og der skulle også kunne blive plads til fraktioners placering i hovedstyrelsen. Hovedstyrelsens hidtidige fornemmelse for uerstattelighed holder ikke. Flere personer giver ikke flere evner, men giver snarere mulighed for flere overlapninger, der ikke giver basis for, som hovedstyrelsesmedlem Kurt Abildgaard konstaterer i nummer 36, 'at nedtone trangen til særlig fløjdannelse'. Nu hører forklaringen om trang og fløjdannelse til den viden om menneskelige behov, som sult og sex indgår i, så den vil aldrig kunne standses, hvis det er en alvorlig forklaring på samarbejdsvanskeligheder i hovedstyrelsen.

Er der virkelig ikke i den 28 mand store forsamling en systematisk person, der kan forklare almindelige medlemmer, hvorfor det er nødvendigt, som Kurt Abildgaard skriver, at 'kaste jord i de grøfter, der måtte være gravet'. Giv os nu en oversigt, der tydeligt på væsentlige områder pædagogisk og fagligt beskriver forskellene, så det kan blive klart for os på arbejdsgulvet, hvad der skiller så voldsomt i hovedstyrelsen. En oversigt ville give os mulighed for at bruge stemmesedlen ved hovedstyrelsesvalget på en aktiv måde. Hovedstyrelsen påstås at være en politisk dannelse. Politiske grupperinger plejer ikke at fedte med oplysninger om sig selv og de andre. Men måske er der ikke en person, der samler så mange evner under én hat.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Lad os nu tage fat på at reducere antallet af kopier i hovedstyrelsen. Valget af 20 hovedstyrelsesmedlemmer vil skærpe opmærksomheden i medlemsskaren, og de færre pladser vil forstærke konkurrencen, så det i fremtiden vil være lysende klart, hvor forskellene ligger.

Torben Thomsen

Aars