0   87

For 25 år siden

Fremmedsprogede børn

Der er i dag 15.000 fremmedsprogede børn i Danmark, alle sammen børn, som i de kommende år skal kanaliseres ind i det danske skolevæsen, som ikke i særlig ustrækning er forberedt på at modtage dem.

Artiklen fortsætter under banneret

Ser man alene på Københavns situation, ser den således ud: Der er i dag 6-700 fremmedsprogede børn i Københavns kommunes skoler. Tallet har været stigende gennem de sidste år. Den nye statistik viser, at de ca. 4.200 førskolebørn i København og på Frederiksberg fordeler sig med 1.309 asiatiske børn (herunder 743 pakistanere), 512 jugoslaver og 295 tyrkere. Der er 439 nordiske børn, 524 fra EF- landene og 1.117 fra det øvrige Europa. 1948 eller knap halvdelen af børnene er i alderen 3-6 år. Tallene betyder, at de københavnske skoler i de kommende år må regne med at modtage næsten lige så mange fremmedsprogede børn pr. år, som de har på samtlige niveauer for øjeblikket

Folkeskolen nummer 35

September 1977


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet