0   84

Stavningens Premier League

Britiske børn har ingen problemer med at score 'rigtige' i diktat, hvis de skal stave til David Beckham, navnet på Englands absolut populæreste fodboldspiller. Hans navn blev stavet korrekt af 80 procent af de 10-12-årige elever i en undersøgelse gennemført af ordbogsforlaget The Oxford University Press. Derimod skrev kun otte procent navnet korrekt på forfatteren til 'Fornuft og Følelse', Jane Austen - flere kaldte hende Jade Austen, hvilket er navnet på en deltager i den engelske udgave af reality-tv-showet 'Big Brother'. William Shakespeare var der kun 32 procent af eleverne, der kunne stave til. Et langt mere usædvanligt ord, 'metatarsal', den medicinske betegnelse for knoglerne midt i foden, kendte hele 15 procent af børnene - måske fordi det lige præcis var der, førnævnte David Beckham var alvorligt skadet op til verdensmesterskabet i sommer.

De unge mennesker henter altså deres ordbilleder fra pop- og boldverdenen mere end fra skolebøgerne - flere stavede ordet 'mystique' (mystik) så mærkværdigt som 'Mis-teeq', navnet på et pigeband. Men forlagsfolkene var trods alt overraskede over, at elevernes stavning ikke var inspireret sms-kulturen, skriver BBC's uddannelsesnyheder.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet