Debat

Forkert signal

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pensionsproblemerne er i dag så store som nogensinde - ikke mindst de overenskomstansattes. Det vil derfor være et helt forkert signal at halvere pensionisternes repræsentation i hovedstyrelsen.

Pensionen er en del af livslønnen og dermed et anliggende for alle DLF´s medlemmer. Fraktion 4's repræsentanter i hovedstyrelsen varetager derfor ikke kun de nuværende pensionisters interesser, men også de kommendes.

Som følge af kommunaliseringen i begyndelsen af 90'erne mistede tjenestemandspensionisterne deres overenskomststemmeret, hvilket efter min mening betød en svækkelse af pensionisternes stilling i foreningen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Forslaget om kun én repræsentant i hovedstyrelsen vil betyde en yderligere svækkelse i modstrid med den vægt, pensionsproblemerne har haft på de senere års kongresser.

Det står også i skærende modsætning til den konference, DLF afholdt i begyndelsen af året på Skarrildhus om udviklingen af foreningens pensionistpolitik. Den blev opfattet som et glædeligt skridt i den rigtige retning.

Arbejdet med pensionsproblemerne skal ikke nedprioriteres, men opprioriteres, og pensionisternes repræsentation i hovedstyrelsen fastholdes.

Jørgen Pagh Andersen

næstformand i Københavns Lærerforenings pensionistafdeling