0   276

Miljøets dogmemanifest

Kommuner vil forbedre miljøet

En række kommuner har forpligtet hinanden til hele tiden at sætte sig højere mål på miljøområdet. Opfyldelse af målene skal dokumenteres over for et uafhængigt revisionsfirma. Initiativet, der har fået navnet 'Dogme 2000', står åbent for alle landets kommuner. Det forudsætter dog, at kommunalbestyrelsen beslutter, at reglerne skal være overordnet styrende for kommunens politik. Indtil videre deltager Albertslund, Ballerup, Fredericia, Herning og Københavns Kommuner.

Der er tre enkle dogmeregler: For det første skal kommunen vide, hvordan beboere, erhvervsliv og ikke mindst kommunens egne institutioner påvirker miljøet. Det sker ved at udarbejde de såkaldte grønne regnskaber. For det andet skal man gøre noget ved det. 'Dogme 2000' indebærer, at kommunen forpligter sig til at gå forrest på miljøområdet. Derfor skal alt kommunalt bygge- og anlægsarbejde leve op til bestemte miljøkrav, og man skal udforme en indkøbspolitik, hvor bæredygtighed har høj prioritet i forbindelse med indkøb af alle produkter. Giftige sprøjtemidler må ikke anvendes, og 75 procent af alle fødevarer, der anvendes i kommunens institutioner, skal være økologiske.

Artiklen fortsætter under banneret

Samtidig skal der arbejdes på at alle, kommunens borgere bliver bevidste om værdien af en miljøindsats i dagligdagen.

Der er ikke sat en fast dato på hvornår, de enkelte skoler og kommuner skal have nået de fastlagte mål. Det afgørende er, at de i forbindelse med hvert besøg fra revisionsfirmaet kan dokumentere en positiv udvikling i forhold til sidste gang.

tonny


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet