0   246

Skoleportaler og intranet

I en nyligt udsendt pressemeddelelse fortæller Kommunedata (www.kmd.dk) glad om, at 21 klasser fra otte skoler nu skal bruge internettet, e-mails og sms-beskeder som kontaktled mellem skole og hjem. Kommunedata er nemlig i gang med at afprøve en ny skoleportal. Portalen er sikkert god nok, og det er bestemt positivt, at nogen nu tager fat på at udnytte de mange muligheder for en forbedring af skole-hjem-kommunikation, som internet giver. Det er bare ikke første eller eneste gang, det er sket. Faktisk er der gang i en lang række forsøg med skoleportaler og i tilknytning hertil intranet, som ikke blot handler om bedre kommunikation mellem skole og hjem, men også om at komme betrængte lærere til hjælp, når det for eksempel gælder planlægning og teamsamarbejde. Et af projekterne, der er støttet af ITMF-puljen (it, medier og folkeskolen - www.itmf.dk), omfatter 16 skoler. Projektet kan følges på www.netskoledialog.dk. Under ITMF er der flere andre projekter i gang, og derudover findes der allerede fuldt udviklede løsninger som SkoleIntra fra SkoleSoft. På www.skolesoft.dk er der endda mulighed for at afprøve en demoversion.

Denne uges NETopNU er skrevet

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt