Blog
0   5

Nye vejledninger til de nye naturfagsprøver

Abonner på nyt om Ulla Hjøllund Linderoth i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Kom bagom de skriftlige udtræksprøver og få styr på form, formalier og indhold og på, hvordan du kan forberede eleverne på de nye prøver i geografi, biologi og fysik/kemi.

Prøvevejledningerne til de nye skriftlige udtræksprøver ligger klar på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside:

https://www.uvm.dk/folkeskolen/folkeskolens-proever/forberedelse/proevevejledninger

I vejledningen finder du en beskrivelse af prøven i hvert af de tre fag: Geografi, biologi og fysik/kemi. 

Beskrivelse af vurderingskriterier

Artiklen fortsætter under banneret

Vejledningen giver en god indføring i de nye prøvers aspekter og ruster dig, som lærer, til at informere eleverne om prøverne. Modsat tidligere er der i til disse prøver formuleret vurderingskriterier. Det er de områder, eleverne bliver vurderet på, og som opgaverne er udviklet på baggrund af. Prøverne er kompetencebaserede, velvidende at der primært prøves i viden og færdigheder, og derfor er vurderingskriterierne formuleret med afsæt i de naturfaglige kompetencemål. Disse er enslydende for alle tre fag, men knytter naturligvis an til færdigheds- og vidensområder i de enkelte fag.

I vejledningen bliver de formelle krav til prøven ridset op, herunder at prøven er selvrettende, har en varighed på 60 minutter og hvorledes den tekniske udformning af prøven fungerer.

Eksempler på opgavetyper

Prøvevejledningen rummer eksempler på opgave indenfor de anvendte opgavetyper. I vejledningen bilag er der suppleret med opgaveeksempler fra alle tre naturfag, som kan tjene til yderligere inspiration.

Opfordring.....

Jeg kan helt klart anbefale at læse de nye vejledninger, da de med stor sandsynlighed kan afklare nogle af de spørgsmål, der ganske givet rumsterer i hovederne på naturfagslærere rundt i landet.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.676 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
465 andre er allerede tilmeldt