Debat
0   176

Deprimerende læsning

Det var dog en deprimerende læsning i Folkeskolen nummer 34 om hovedstyrelsen.

Hvad er det dog for en politik bare at lade pengene fosse ud af foreningens kasse, og hvorfor har alarmklokkerne ikke ringet før? På knap ti år er der ifølge artiklen brugt 150 millioner kroner vel at mærke af formuen. Hvor er ansvarligheden henne?

Artiklen fortsætter under banneret

Pensionisterne har kun to repræsentanter i hovedstyrelsen, og vi bør have flere. Nu skal vi så reduceres til det halve. Forstå det, hvem der kan. Der bliver flere og flere pensionister, og jeg har været i bestyrelsen for kreds 55's pensionistforening (Haslev, Ringsted, Sorø) i 11 år, og af de 11 år har jeg fungeret som formand i fem år. Vi har godt 140 medlemmer i pensionistforeningen i kredsen og er efter vore medlemmers udtalelser en velfungerende forening. Det har de aktive lærere også sagt, da vi skriver om vore aktiviteter i vores kredsblad, og mange glæder sig til at fortsætte i kredsens pensionistforening. Naturligvis er der også udmeldinger, når nogle lærere går på pension, de vil gerne spare kontingentet på 864 kroner om året, men mange vil gerne, fordi vi fra kreds 55 får et pensionisttilskud på 20.000 kroner om året til at gøre godt med til vores medlemsaktiviteter.

Det gør kredsen, selvom den skal aflevere 744 kroner til hovedforeningen af de 864 kroner. Jeg har kendskab til, at kredsen i Vejle med 280 medlemmer får 50.000 kroner, så vi ligger godt i pensionistkreds 55 med den økonomiske støtte, vi får.

I 1998 blev vores pensionistforening gjort politisk ansvarlig på den måde, at bestyrelsen skal stå til ansvar over for en generalforsamling hvert år. Hvert andet år er der valg til bestyrelsen.

John Illum holdt i 2001 et fremragende foredrag om tjenestemandspensionerne, og mødet blev overværet af få pensionister, men mange aktive lærere, der skal på pension. Der var 80-90 tilhørere og stor interesse for mødet.

Jeg var så heldig at deltage i et af foreningens pensionistkurser på Skarrildhus 5.-7. august. Det lykkedes nu i år efter mange års søgning for min hustru, der også er pensioneret lærer, og jeg at komme med. Det var et vellykket og godt kursus, men jeg fik desværre også efter en snak med andre kendskab til en række uheldige forhold på foreningens kursusejendomme. Mange ejendomme drives efter et forretningsmæssigt princip, således at forstå at i stedet for et bekræftet pensionistophold er det økonomisk bedre at aflyse et sådant og så leje ud til for eksempel en bryllupsfest.

Skal pensionisterne også fratages retten til at nyde et dejligt ferieophold ved det skønne Middelfart.

Yderligere en nedsættelse i argumentationen for at blive i Danmarks Lærerforening som pensionist.

Pensionerede lærere har jo også igennem et langt medlemskab været med til at finansiere alle disse skønne kursusejendomme.

Det må være rimeligt at lade pensionerede lærere nyde deres alderdom og et ferieophold på en af Lærerforeningens kursusejendomme. Skal der nu være økonomisk kassetænkning i vore ejendomme og eventuelt salg af disse til dækning af en slunken kasse, og er der planer om at opbygge en stor strejkekasse til en eventuel konflikt?

Niels Bang

Sorø


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ