Debat
0   163

Hovedstyrelse på 24 medlemmer

På hovedstyrelsens møde i august stillede jeg forslag om at ændre vedtægterne til valg til hovedstyrelse, så den efter næste valg består af 24 medlemmer mod nu 28.

Reduktionen skal ske ved, at lærere og børnehaveklasseledere, som i dag vælger 20, skal vælge 18. Samt ved at pensionisterne og Københavns Lærerforening (KLF), som i dag vælger hver to, skal vælge en.

Artiklen fortsætter under banneret

Siden midten af 80'erne har der i DLF været debat om hovedstyrelsens størrelse og sammensætning.

Decentraliseringen, hvor kredsene og tillidsrepræsentanterne har fået flere og flere opgaver, har ført til spørgsmålet: Er det nødvendigt med en hovedstyrelse på 28 medlemmer for at repræsentere samtlige medlemsgrupper og kunne løse de politiske opgaver?

Kongressen har bestilt interne og eksterne undersøgelser, der hver gang har ført til, at der ikke er foretaget ændringer.

På baggrund af Dafolos udviklingsrapport skulle hovedstyrelsen, ifølge tidsplanen for kongressen, på sit møde i juni beslutte, hvilke vedtægtsændringer vi vil foreslå.

Da organisationsudvalget ikke var færdig med sit arbejde, blev punktet udskudt til august, hvilket jeg kritiserede, fordi der nu bliver alt for lidt tid til debat.

Min politiske begrundelse for at ændre vedtægterne er, at en mindre hovedstyrelse i næste valgperiode skal bruges til, at det politiske arbejde kan organiseres mere dynamisk og målrettet. Udvalgsstrukturen skal ændres, så vi kan agere hurtigere politisk. Sagsgangen er for langsom i et samfund, hvor dagsordenen skifter hurtigt. Vi formår ikke tilstrækkeligt at sætte dagsordenen. En mindre hovedstyrelse skal bane vejen for denne proces. Vi kan ikke vente fem-seks år mere. Min økonomiske begrundelse er, at foreningen har store økonomiske problemer. Der skal findes 20 millioner årligt i besparelser på driften de kommende år. En reduktion af hovedstyrelsen på fire vil give en besparelse på to millioner. Det er et godt signal, at vi også vil spare på os selv.

Flertallet i hovedstyrelsen valgte kun at fremlægge forslag til kongressen om reduktion på to medlemmer valgt af lærere og børnehaveklasseledere. Det er mit håb, at der kommer en god debat på kongressen om dette spørgsmål. For første gang er der konkrete forslag at forholde sig til. I hovedstyrelsen har jeg argumenteret for, at mit forslag har en fornuftig balance mellem de fire fraktioners indflydelse (KLF, pensionisterne, skolelederne, de lærerstuderende) og de, der er valgt af den største medlemsgruppe.

John Illum

medlem af DLF's hovedstyrelse


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ