Debat

De er bagud

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med citatet 'De er bagud' fra en monolog med Jørgen Ryg giver jeg her alle lærere en velment opsang:

Læs Matti Bergstrøms bog om 'Neuropædagogik og Barnet', den sidste slave.

Folkeskolen er efter hans og min mening håbløst bagefter. Matti Bergstrøm beskriver, hvordan folkeskolen ikke har ændret sig væsentligt i 40 år, men det har børnene (og verden).

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Netop nu begynder en masse børn i første klasse. Hvem kan forudsige verden om ti år, når de er færdige med skolen? Jeg synes, Danmarks folkeskolelærere er præget af betontænkning, opgivenhed/mismod og himmelråbende mangel på nytænkning. Nu er det på tide, vi tager børnene alvorligt, der ligger et 'program' i hvert af dem med opskriften på den rigtige opdragelse til fremtiden. Vi må sørge for, at de beholder deres selvværd og udvikler de vidt forskellige evner, vi alle rummer, så skal de nok være solidt rustede til fremtiden. Vi skal også være vore værdier bekendt, diskutere, hvilke der er vigtige, opbygge vor egen selvværd og tænke nyt og kreativt, virkelig nytænkning! Og husk så: det er her, arbejdsglæden ligger.

Anna Sørensen

Esbjerg

Powered by Labrador CMS