Intet farvel til KTO

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Oven på en overenskomstafstemning, hvor et massivt DLF-nej blev majoriseret af de øvrige kommunalt ansatte, skal kongressen i oktober diskutere mål og værdier for et fremtidigt forhandlingssamarbejde. Men Danmarks Lærerforenings medlemmer skal ikke sætte næsen op efter, at DLF træder ud af forhandlingsfællesskabet KTO (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte). Det er der i hvert fald absolut ingen i hovedstyrelsen, der mener er den rette vej.

'Vi har en pædagogisk opgave over for medlemmerne, og jeg mener egentlig ikke, at den er så vanskelig', sagde Niels Christian Sauer. 'Uvidenheden er bundløs, så der skal ikke så mange afgørende oplysninger til, før det rykker. Megen vrede forstummer altså, når folk fatter to enkle forhold - nemlig at det er forligsmandsloven, ikke KTO, der er skyld i afstemningssammenkædningen, og at en udtræden af fællesskabet vil medføre, at man får mindst to modparter, når pengene skal hives hjem'.