Skoler
0   186

Papir på sikkerheden

Eleverne kan roligt gå i krig med den ny legeplads på Hedegårdsskolen i Ballerup. Selvom den er fyldt med bevægelige redskaber og byder børnene på stigende sværhedsgrader, har skolen papir på, at sikkerheden er i top.

Teknologisk Institut har godkendt legepladsen efter de europæiske sikkerhedskrav og har udstedt et veldokumenteret certifikat til skolen. Det er Teknologisk Institut selv, der har udviklet certifikatet, og Hedegårdsskolen er den første institution i landet, der har fået det.

Artiklen fortsætter under banneret

'Instituttet havde hørt om vores legeplads og spurgte, om det måtte prøvekøre certifikatet hos os. Det sagde jeg selvfølgelig ja til. Vi hører tit om farlige legepladser, men nu kan vi føle os trygge', siger skoleleder Arne Svensson.

For at få et certifikat skal legepladsen gennemgås af en legepladsinspektør fra Teknologisk Institut. Han skriver en rapport over eventuelle fejl og mangler, og når fejlene er rettet, kommer han og ser, om alt er, som det skal være. Derudover skal skolen forpligte sig til at holde legepladsen ved lige og til at lade en sagkyndig legepladsinspektør tjekke den en gang om året.

Det koster omkring 6.000 kroner at få inspiceret en legeplads med et certifikat for øje. Det er et par tusinde mere end for en almindelig hovedinspektion. Hertil skal lægges omkring 1.500 kroner til det årlige eftersyn.

Skoler, der ønsker et certifikat, bliver dog nødt til at væbne sig med tålmodighed, fortæller konsulent Kent Lemming fra Teknologisk Institut.

'Vi har fået så mange efterspørgsler på almindelige hovedinspektioner, at vi har valgt at tage dem først', siger Kent Lemming.

stan

Læs mere om legepladser og sikkerhed på www.legepladskontrollen.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ