Debat
0   194

Anders Bondo som formand

Anders Bondo Christensen skal være Danmarks Lærerforenings næste formand.

Han er en ubestridt dygtig og visionær fagpolitiker med stor gennemslagskraft. Han er også, fra arbejdet som kredsformand og hovedstyrelsesmedlem, en grundig kender af såvel centrale som decentrale lærerforhold.

Artiklen fortsætter under banneret

Samtidig vil han som den eneste kendte politiker i DLF kunne lede et samarbejde, der kan sikre sammenhæng mellem den formelle og reelle ledelse af foreningen.

Nu skal der nemlig samarbejdes mellem formand, hovedstyrelse og kongres. Politikken skal afvejes, besluttes og kunne gennemføres ud fra en realistisk vurdering af DLF's aktuelle styrke.

Men forude ligger der en alvorlig udfordring for den ny formand. Senest ved overenskomstforhandlingerne i foråret 2005 skal der indgås en ny nationalt gældende arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere. Hvis der ikke ved urafstemningen i 2005 godkendes en ny arbejdstidsaftale, vil mulighederne for en central lærerarbejdstidsaftale formentlig bortfalde. Herefter vil den enkelte kommune have den fulde ledelsesret over arbejdstiden inklusive tid til forberedelse. Der vil dog være mulighed for, at der i kommunen eller på skolen kan indgås lokale arbejdstidsaftaler.

At få Kommunernes Landsforening med på en forbedret arbejdstidsaftale med sikring af en ensartet og forbedret forberedelsestid og et lavere undervisningstimetal og siden få den godkendt af medlemmerne ved en urafstemning er virkelig en brydsom formandssvendeprøve.

Niels Munkholm Rasmussen

Odense


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ