Debat

Anders Bondo som formand

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Anders Bondo Christensen skal være Danmarks Lærerforenings næste formand.

Han er en ubestridt dygtig og visionær fagpolitiker med stor gennemslagskraft. Han er også, fra arbejdet som kredsformand og hovedstyrelsesmedlem, en grundig kender af såvel centrale som decentrale lærerforhold.

Samtidig vil han som den eneste kendte politiker i DLF kunne lede et samarbejde, der kan sikre sammenhæng mellem den formelle og reelle ledelse af foreningen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Nu skal der nemlig samarbejdes mellem formand, hovedstyrelse og kongres. Politikken skal afvejes, besluttes og kunne gennemføres ud fra en realistisk vurdering af DLF's aktuelle styrke.

Men forude ligger der en alvorlig udfordring for den ny formand. Senest ved overenskomstforhandlingerne i foråret 2005 skal der indgås en ny nationalt gældende arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere. Hvis der ikke ved urafstemningen i 2005 godkendes en ny arbejdstidsaftale, vil mulighederne for en central lærerarbejdstidsaftale formentlig bortfalde. Herefter vil den enkelte kommune have den fulde ledelsesret over arbejdstiden inklusive tid til forberedelse. Der vil dog være mulighed for, at der i kommunen eller på skolen kan indgås lokale arbejdstidsaftaler.

At få Kommunernes Landsforening med på en forbedret arbejdstidsaftale med sikring af en ensartet og forbedret forberedelsestid og et lavere undervisningstimetal og siden få den godkendt af medlemmerne ved en urafstemning er virkelig en brydsom formandssvendeprøve.

Niels Munkholm Rasmussen

Odense

Powered by Labrador CMS