Folkeskoleloven
0   239

Hilsen til Christiansborg

Danmarks Lærerforening bag stor annoncekampagne

Det er endnu ikke bevist, at man bliver dummere af at sidde mange i ét rum, konstateres det tørt under et billede af regeringens ministre på deres stolerækker i folketingssalen. '... men regeringen har lavet en økonomisk aftale, der vil tillade 60 folkeskoleelever i ét klasselokale', lyder resten af teksten i en af de annoncer, som Danmarks Lærerforening har indrykket i tre store morgenaviser i skolestartsugen.

'Det kan betyde, at skolerne tvinges til at danne store hold - eksempelvis med 60 elever - for at få økonomien til at hænge sammen. Det handler hverken om at styrke fagligheden eller om at lade sig inspirere af andre lande. Det er ren økonomitænkning, der vil forringe folkeskolens undervisning og skade fagligheden', skriver DLF-næstformand Stig Andersen i en af de tekster, man finder, hvis man følger annoncens forslag om at læse mere på www.dlf.org

Artiklen fortsætter under banneret

Hovedstyrelsen besluttede i juni at iværksætte en kampagne som modvægt til kommunernes og regeringens fælles bud på en folkeskolereform og har afsat 1,2 millioner kroner til annoncekampagnen, som følges op med debatindlæg på foreningens website.

'60.000 børn har i disse dage deres første dag i folkeskolen. 60.000 forskellige individer med forskellige evner og behov. For os lærere er det et ideal, at hver enkelt af dem forlader skolen som et selvstændigt tænkende, oplyst, ansvarligt, socialt indstillet og livsdueligt menneske, der har lært at lære og har tilegnet sig de fornødne almene kundskaber og færdigheder. Uanset hvilken baggrund de har, og uanset hvor i landet de kommer fra. Men vil den skole, hvor eleverne skal tilbringe de næste ni-ti år, leve op til disse idealer?', spørger Stig Andersen på Lærerforeningens vegne. 'Det ved vi faktisk ikke. For efter sommerferien vil undervisningsministeren begynde forhandlinger i Folketinget om en revision af folkeskoleloven. De forhandlinger bliver selvfølgelig afgørende for folkeskolens fremtid. Desværre bliver forhandlingerne ikke frie. Finansministeren har i forbindelse med aftalen om kommunernes økonomi givet undervisningsministeren lektier for'.

Annoncerne blev bragt i Jyllands-Posten, Berlingske Tidende og Politiken mandag og tirsdag og gentages i weekenden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ