0   143

Ole Andersen

Formanden for Kommunernes Landsforenings (KL) Løn- og personaleudvalg, borgmester Ole Andersen (Socialdemokratiet), Gladsaxe, er pludseligt afgået ved døden onsdag morgen. Ole Andersen blev 65 år. Han blev medlem af bestyrelsen i KL og formand for Løn- og personaleudvalget i 1998. Fra 1990-98 var han næstformand for Løn- og personaleudvalget.

Ole Andersen blev medlem af byrådet i Gladsaxe Kommune i 1973, og han var borgmester fra 1983 og frem til sin død. Desuden var han formand for Kommuneforeningen for Københavns Amt.

Artiklen fortsætter under banneret

Ole Andersen blev født i 1937 i Svendborg og fik en journalistuddannelse ved A-pressen. Han var i 1973 i en kort periode pressesekretær for statsminister Anker Jørgensen (Socialdemokratiet) og ad flere omgange ansat ved Aktuelt. Desuden var han redaktør af SID's 'Fagbladet' og medredaktør af Dansk Metalarbejderforbundets blad 'Metal'.

KL's formand, borgmester Ejgil W. Rasmussen, udtaler i forbindelse med Ole Andersens død:

Ole Andersen var i KL særlig kendt for sit virke som formand for KL's Løn- og personaleudvalg og for den fælleskommunale forhandlingsdelegation.

I den egenskab arbejdede han engageret for at fastholde og udvikle den danske aftalemodel, hvor det først og fremmest er arbejdsmarkedets parter, der løser de problemer, der knytter sig til løn- og ansættelsesvilkår. Dette gav sig blandt andet udslag i Ole Andersens indsats for at styrke den lokale indflydelse på løndannelsen i kommunerne og den decentralisering, der generelt fandt sted omkring løn- og ansættelsesvilkår i kommuerne.

Ved den seneste overenskomstfornyelse demonstrerede Ole Andersen som formand for den fælleskommunale forhandlingsdelegation sine store taktiske evner i et vanskeligt forhandlingsforløb, der først kunne afsluttes via Forligsinstitutionens mellemkomst.

I KL's bestyrelse var Ole Andersen en politiker med præcise mål og med en høj grad af resultatorientering. Han søgte altid efter at opnå den størst mulige enighed. Ole Andersen har med sit arbejde i KL's bestyrelse ydet et vigtigt bidrag til at forene de fælleskommunale interesser.

Ole Andersen var en flittig og dygtig politiker og et fint menneske, og hans store indsats vil blive savnet såvel i KL's bestyrelse som i Løn- og personaleudvalget.

Æret være Ole Andersens minde.

Jonas Heltbergpressekonsulent

Kommunernes Landsforening


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet