0   238

Sommerglæder

Hvert år bruger mere end 3.000 københavnerbørn flere uger af deres ferie på et koloniophold

Vindersangen fra de unges melodigrandprix 'Kickflipper' buldrer igen og igen ud af højtalerne på en ghettoblaster, der har samme størrelse som en mellemstor hund. En af de store drenge optræder med playback og tjekkede dansetrin. Flere og flere børn sætter sig i gården og ser på ham med store øjne, selv om de har set det mange gange før. På trods af den høje musik er der en særlig ro over børnene. De nyder hinandens selskab på feriekolonien, selv om vejret ikke er så godt, som det plejer at være på turene. Der er også noget hyggeligt ved at spille 'Røvhul' i køjesengene, når regnen af og til lukker af for udelivet. Hvis man da ikke trodser de tunge dråber for at danse regndans. Under alle omstændigheder har børnene ikke svært ved at sætte gang i aktiviteter, hvad enten der er sol, blæst eller drivvåde, utætte skyer.

Der er stilfærdige møder om udformningen af dagens koloniavis og larmende arrangementer, når koloniens bedste optræder kåres ved et storslået melodigrandprix. Så er der de mere vovede med udspring over skrænter eller de spændende og lidt uhyggelige, når børnene bliver vækket midt om natten for at jage spøgelser. 40 børn fra Brønshøj Skole tog sidst i juni til Kajestenshuset i Kalundborg, mens cirka 50 børn fra Kirsebærhavens Skole i Valby tog til Eriksminde-kolonien i Rørvig for at nyde livet i fjorten dage.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet