Kresten Godrim

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pensioneret ungdomsskoleinspektør Kresten Godrim, Rønde, døde den 8. juni 2002.

Godrim dimitterede fra Marselisborg Seminarium i 1963, og efter et par år ved Århus Skolevæsen kom han i 1966 som lærer til Rønde Skole.

Samme år blev han leder af Rønde kommunale Ungdomsskole.

Det, der vel dengang var tænkt som et led i en personlig udvikling, skulle blive hans livsopgave helt frem til 1999.

Med sit store engagement fik han skabt en ungdomsskole, som stort set alle kommunens unge havde lyst til at komme i, og som forældrene var trygge ved.

Også lærerne, som underviste der, kunne lide at komme i ungdomsskolen, for det pædagogiske samarbejde var meget frugtbart.

Selv om Godrims hjerte bankede for ungdomsskolen, kom hans store engagement for fællesskabets værdier også lokalsamfundet til gode. Han var fremtrædende i det kooperative, hvor han gennem mange år blandt andet var formand for det lokale fjernvarmeværk.

Kresten var et hyggeligt og positivt menneske, der altid - trods travle hverdage - tog sig tid til en snak.

Hans base var hjemmet. Bedst befandt han sig, når han sammen med familien slappede af i sommerhuset på Samsø.

Hans iver efter at opleve verden var dog så stor, at han sammen med Vibeke - især i de senere år - ofte rejste på større ture til fremmede egne.

Det var netop efter et ferieophold hos sin søn i Letland, at Kresten Godrim - kun 65 år - pludseligt døde i Kastrup Lufthavn.

Karl Poulsen, John Petersen

Powered by Labrador CMS