Inga Hjortkjær

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Søndag den 2. juni fik vi det triste budskab, at vores kollega Inga Hjortkjær var død.

Selv om vi vidste, at hun led af en alvorlig sygdom, kom meddelelsen alligevel pludseligt for os.

Inga Hjortkjær har været lærer i Horne i næsten 40 år. Som småbørnslærerinde havde hun i mange år de yngste klasser - fik senere specialundervisning og blev skolebibliotekar.

I alt hvad hun havde med at gøre, kom hendes pædagogiske evner og engagement til at sætte sit præg på hendes arbejde som lærer.

Hun var meget pligtopfyldende og samvittighedsfuld. Et meget fint og korrekt menneske, som aldrig sagde noget nedsættende om andre.

Hun var et musisk og kreativt menneske, der som lærer ønskede at give eleverne glæde ved at beskæftige sig med musik, sang, kunst og litteratur, og hun havde meget at give af. Mange elever har fået mange gode oplevelser, som de aldrig vil glemme. Hun elskede sit job som lærer og ville gerne have fortsat et år endnu - trods sin sygdom. Arbejdet og samværet med elever og kolleger holdt hende oppe.

Vi har mistet en dygtig lærer og en god kollega.

Vi er blevet fattigere, men hendes minde vil leve på skolen i mange år.

Kollegaer og ledelse

Horne Skole