Debat
0   117

6.000 lærere blev snydt af DLF

6.000 lærere blev snydt af DLF ved kommunaliseringen i 1993 (eller cirka ti procent af DLF's medlemmer). DLF må forhandle med kommunerne og staten om en løsning på problemet.

De 6.000 medlemmer kunne blive tjenestemænd og derved komme til at tilhøre den lukkede gruppe og få tjenestemandspension, det var vel ikke helt urimeligt, eller i det mindste i hvert fald få tjenestemandspensionen. DLF kunne så tilbyde staten og kommunerne, at de så til gengæld kunne få de 6.000 medlemmers opsparede pension i Lærernes Pension.

Artiklen fortsætter under banneret

DLF skulle i 1993 have gjort sig klart, at når man går fra at være en forening af tjenestemænd over til at være en forening af overenskomstansatte, stiller det helt andre krav til en forening, for så skal man til at agere som en fagforening og ikke en pædagogisk hyggeklub. Man har ikke længere den samme sikkerhed for medlemmerne, man skal bruge mange resurser på at forhandle løn, tjenestetid og pension. Jeg vil gerne bede DLF om i fremtiden at agere som en fagforening.

Preben Bendt

Odense


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ