Debat

Konstruktivt samarbejde - ja tak

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gitte Lillelund Bech fra Venstre skriver i en kommentar til mit indlæg 'Skoletombola' i Folkeskolen nummer 24, 'at tiden er inde til en række justeringer af folkeskoleloven for at styrke fagligheden'.

Er det så derfor, Venstre mener, at lærere, der fremover skal have ansvaret for denne styrkede faglighed, nu kan nøjes med en to-årig discountlæreruddannelse som uddannelsesbaggrund?

Gitte Lillelund Bech siger også, at 'der skal skabes yderligere fleksible rammer for kommunerne med henblik på mere effektiv resurseanvendelse'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Der er allerede nu særdeles stor fleksibilitet for kommunerne til at gøre snart sagt hvad som helst. Dette faktum er højst sandsynligt en stor del af problemet. Kommunerne skal jo finde på alle mulige krumspring for at kunne leve op til de mange krav og løfter, regeringen melder ud med, vel at mærke uden sikring af den nødvendige økonomi. Jeg synes, at Gitte Lillelund

Bech styrker min opfattelse af, at Venstre ikke finder det vigtigt at have en national folkeskole med sikring af fælles strategier. Jeg tror, at Danmark som nation vil stå sig ved at have fælles definitioner af folkeskolens indhold som lærested og kulturinstitution i en global verden. En fælles folkeskole kan sagtens rumme det lokale præg, som også er en fornem del af dansk skoletradition.

Jeg er glad for at blive invite-

ret til konstruktivt samarbejde af Venstres uddannelsesordfører. Jeg er vant til konstruktivt samarbejde med de seks kommuner på Herningegnen, som jeg kender bedst. Jeg kan ikke genkende en beskrivelse af DLF's kredsformænd som nogle, der skulle sidde i et hjørne og surmule.

Det har vi for travlt til, og det er vi også i for godt humør til!

Helen Sørensen kredsformand

Herningegnens Lærerkreds