Debat
0   113

Prioriteringsdebat ønskes

Louise Frevert fra Dansk Folkeparti (DF) slår i Folkeskolen nummer 25 fast, at DF hverken er gift eller forlovet med Venstre. Det skrev jeg heller ikke i mit indlæg i uge 24, men derimod at I var venner - i politisk forstand forstås! Jeg undskylder, hvis det er forkert.

Tværtimod tilkendegiver Louise Frevert, at DF har sine helt selvstændige mærkesager omkring folkeskolen. Hvad indholdet heraf er, får vi ikke direkte at vide i dette indlæg. Det kunne dog se ud, som om DF mener, at bare man indsnævrer brugen af lærernes kompetencer til for eksempel undervisning af børn i 1. til 3. klasse, så vil vi kunne undervise meget mere, for så vil vi ikke 'behøve al den forberedelsestid'. Hvad med at tage orlov fra Folketinget, Louise Frevert, et halvt års tid og tage et vikarjob i folkeskolen. Jeg kan garantere for, at udsagnet 'al den forberedelsestid' så vil stå i et noget andet lys! Louise Frevert siger, at vi har et dyrt skolevæsen, og at det ikke fungerer optimalt. Jeg vil godt gentage: For en milliard danske skatteyderkroner kan danskerne få 30-35 kilometer motorvej eller fem-seks nye jagerfly eller fem-seks folkeskoler med 400 elever i ti år!

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg kunne ønske mig, at politikerne ville interessere sig bredere for prioritering imellem velfærdsydelserne. Jeg sætter også spørgsmålstegn ved forskellige undersøgelser, der angiveligt skulle vise, hvor dyrt og dårligt det står til med dansk skole. Ofte er sammenligningsgrundlaget i kategorien 'Hvad er højest - Rundetårn eller et tordenskrald?'

Som kredsformand diskuterer jeg gerne mulige måder at få mere for pengene for i folkeskolen, men afsættet bør være stigende elevtal og indhold anno 2002. Og ja, jeg medvirker også gerne i at få gjort en god skole endnu bedre!

Helen Sørensen

kredsformand for Herningegnens Lærerforening


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ