Blog
1   20

Matematik & IT – det begynder allerede i indskolingen

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der findes flere relevante digitale teknologier at beskæftige sig med i matematikundervisningen også i indskolingen

Allerede under min matematiklæreruddannelse i 2009- 2013 blev jeg præsenteret for geometriprogrammet GEOGEBRA. Jeg var endda så superheldig også at have en praktiklærer, som arbejdede med GEOGREBRA i en 2. klasse. Her arbejdede eleverne med GEOGEBRA som tegneprogram. Illustrationen øverst er et eksempel på en opgave i at konstruere/at tegne et ansigt – af andre tilsvarende opgaver kan nævnes at konstruere/at tegne en bil eller et hus.

Det giver god mening at inddrage IT i matematikundervisningen allerede i de tidlige skoleår. Eleverne bliver fortrolige med teknologien og bygger derved et fundament af færdigheder, som kan anvendes i det videre skoleforløb.

Mig bekendt findes der ikke noget undervisningsmateriale i forhold til GEOGEBRA – hverken på en it-portal eller som lærebog. Man må derfor trække på det, som man har lært på lærerstudiet. Kender du til noget alment tilgængeligt undervisningsmateriale? I givet fald så skriv gerne en kommentar nedenfor.

Er man – som læser – ikke lige helt på det rene med, hvad GEOGREBRA er, så har jeg indsat en YouTube video nederst.

Artiklen fortsætter under banneret

Microsoft Excel er en del af den it-pakke, som de fleste kender via Word og Powerpoint og som findes både til PC og Mac. Hvad de færreste nok ved – med mindre man er it-nørdet matematiklærer – er, at der i tilknytning til lærebogssystemet MATEMATIK-TAK findes  arbejdsbøger med opgaver i Excel regneark. Arbejdsbøgerne kan bruges selvstændigt altså uden at eleverne skal bruge lærebogssystemet MATEMATIK-TAK

Til indskolingen findes der to arbejdsbøger/engangsbøger udgivet af ALINEA og forfattet af Carsten Andersen: ”REGNEARK-TAK for 1.-2. klasse” og ”REGNEARK-TAK for 2.- 3. klasse”. Umiddelbart ser det ud til at man pt kun kan købe: Matematik-Tak 2.-3.kl. Regneark-tak | 9788723010803 | Alinea

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.862 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.015 andre er allerede tilmeldt