Fysisk arbejdsmiljø
0   290

DLF undrer sig

Ifølge KL er der kommuner, hvor lærerne i gennemsnit har skemalagt undervisning 808 timer om året

Der er stor forskel på lærernes præstation, skrev Berlingske Tidende den 10. juni. Nogle steder underviser de i gennemsnit 808 timer. Andre steder nøjes de med 520 timer. Gennemsnittet er 658 timer, viser en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Kommunernes Landsforening (KL).

I Danmarks Lærerforening, som også har foretaget undersøgelser af lærernes arbejdstid, vakte tallene mere end almindelig undren. Men Kommunernes Landsforening vil ikke, hverken til Lærerforeningen eller Folkeskolens journalist, oplyse, hvad det er for en kommune, hvor lærerne i gennemsnit har regulære, skemalagte undervisningstimer efter det gamle undervisningsbegreb i 808 timer om året. Undersøgelsen er anonym og vil først blive offentliggjort senere, oplyser vicekontorchef i KL Torben Buse.

Artiklen fortsætter under banneret

'Det er fuldstændig urimeligt at komme med nogle tal, man ikke er i stand til at dokumentere', siger formanden for fagligt udvalg Jon Kowalczyk. Også DLF's undersøgelser dokumenterer store udsving mellem lærernes undervisningstimetal, ligesom der er store udsving mellem, hvor mange timer eleverne får i de forskellige kommuner, og hvor meget tid kommunen sætter af til for eksempel lejrskoler og skole-hjem-samarbejde. Men DLF har ikke fundet kommuner, hvor lærerne i gennemsnit underviser så meget, som KL's tal viser.

Som bekendt skal lærerne ud over det almindelige undervisningstillæg have et ekstra undervisningstillæg for undervisningstimer ud over 750 om året. Og da man må formode, at den pågældende kommune også har lejrskoler, vejledning af elever på skolebiblioteket og hos skolevejlederen oven i de 808 almindelige skematimer, vil det betyde, at kommunens lærere i gennemsnit skal have de cirka 85 kroner oven i lønnen for mindst 100 timer hver.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ