DLF undrer sig

Ifølge KL er der kommuner, hvor lærerne i gennemsnit har skemalagt undervisning 808 timer om året

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er stor forskel på lærernes præstation, skrev Berlingske Tidende den 10. juni. Nogle steder underviser de i gennemsnit 808 timer. Andre steder nøjes de med 520 timer. Gennemsnittet er 658 timer, viser en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Kommunernes Landsforening (KL).

I Danmarks Lærerforening, som også har foretaget undersøgelser af lærernes arbejdstid, vakte tallene mere end almindelig undren. Men Kommunernes Landsforening vil ikke, hverken til Lærerforeningen eller Folkeskolens journalist, oplyse, hvad det er for en kommune, hvor lærerne i gennemsnit har regulære, skemalagte undervisningstimer efter det gamle undervisningsbegreb i 808 timer om året. Undersøgelsen er anonym og vil først blive offentliggjort senere, oplyser vicekontorchef i KL Torben Buse.

'Det er fuldstændig urimeligt at komme med nogle tal, man ikke er i stand til at dokumentere', siger formanden for fagligt udvalg Jon Kowalczyk. Også DLF's undersøgelser dokumenterer store udsving mellem lærernes undervisningstimetal, ligesom der er store udsving mellem, hvor mange timer eleverne får i de forskellige kommuner, og hvor meget tid kommunen sætter af til for eksempel lejrskoler og skole-hjem-samarbejde. Men DLF har ikke fundet kommuner, hvor lærerne i gennemsnit underviser så meget, som KL's tal viser.

Som bekendt skal lærerne ud over det almindelige undervisningstillæg have et ekstra undervisningstillæg for undervisningstimer ud over 750 om året. Og da man må formode, at den pågældende kommune også har lejrskoler, vejledning af elever på skolebiblioteket og hos skolevejlederen oven i de 808 almindelige skematimer, vil det betyde, at kommunens lærere i gennemsnit skal have de cirka 85 kroner oven i lønnen for mindst 100 timer hver.