Håndværk og design
0   1

Skal du og dine elever se Skills-finalen i morgen?

I morgen fredag vil 195 8.-klasseselever dyste i håndværksmæssige færdigheder i Bella Center. Du og dine elever kan følge med via livestreaming, hvis I ikke selv skal til København.

80 procent af alle 8.-klasser har i løbet af efteråret været på besøg på den lokale erhvervsskole til en erhvervs-introducerende dag. Undervejs har de i tremandshold dystet i forskellige discipliner som dæk-skifte, murstensstabling og andre håndværksmæssige færdigheder i de forskellige værksteder. De hurtigste hold har vundet og dermed kunnet invitere hele deres klasse med til Skills Denmark-finalerne i Bella Center i København i dag og i morgen.

DM i Skills er et stort årligt danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, hvor omkring 300 unge kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. En underdel af mesterskabet er Skills Stafetten for 8.-klasser, hvor de 65 regionale mesterhold fredag skal dyste hele formiddagen. 

Formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen, håber at se ligeså mange tilskuere, som sidst konkurrencen blev afholdt i København, hvilket var rekordår: 

"Den dybere mening med DM er jo at få sat fokus på mulighederne i et arbejdsliv som faglært. De muligheder er kolossale, for manglen på dygtige hænder kan blive et langvarigt problem fremover for håndværk, industri, service og omsorg."

Artiklen fortsætter under banneret

Kl. 13 går semifinalerne i gang, og 13.40 går de fire sidste hold i finalen og dyster om at vinde 10.000 kroner.

Folkeskolen.dk taler med nogle af de vindende elever og lærere efter finalen - læs om dem her på folkeskolen.dk/h&d

Du kan også livestreame hele eventen via Skills Denmarks hjemmeside - se link herunder.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.125 andre er allerede tilmeldt

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
364 andre er allerede tilmeldt