Blog
0   4

Kreative ideer med naturen

Abonner på nyt om Den Kreative Afdeling i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der er to rigtig gode grunde til at lave kreative projekter i og med naturen.

  1. Naturen er fyldt med gratis materialer til kreative projekter. Meget forskellige materialer som blade, grene, kogler, mudder, sne, spindelvæv osv. Når barnet arbejder med nye materialer, som det ikke er vant til, har barnet ingen forventninger til, hvordan det kreative projekt skal ende med at se ud. Det gør, at barnet lettere tør prøve nogle forskellige ting af med materialet, og se hvad der sker. Uden pres om, at det skal ende med at se ud på en bestemt måde. Kerneeksemplet på det modsatte er barnet, der bliver ked af, at tegningen ikke ender med at se ud, som barnet gerne vil have den til. Barnet bliver ked af det og vil ikke tegne mere. Sådan et forventningspres er der ikke, når barnet arbejder med nye materialer - som naturens. Fordi barnet ikke er vant til at skabe med fx spindelvæv, har barnet ikke en klar opskrift på, hvordan det skal lave noget med spindelvæv. Det stimulerer endvidere barnet til at tænke kreative tanker og prøve sig frem.  
  2. Der er højt til loftet i naturen. Barnet har fysisk mere plads i naturen til at bruge sin krop og stemme aktivt. Det giver gode vilkår for en kreativitet, der er mere fri (og vild) end fx en, hvor barnet hele tiden skal passe på ikke at spilde maling på gulvet.

Begge punkter er med til at danne gode rammer for en kreativ udviklende proces for barnet: alternative materialer stimulerer kreative tanker og fjerner forventningspresset, og naturens rum giver plads til fri udfoldelse.

Sådan gør I

  1. Pak materialer hjemmefra. Det kan være papir, blyanter, kul, snor, lim o. lign.  
  2. Gå ud i naturen, fx en skov, og kig jer omkring: Hvilke materialer og ting fanger jer? Det kan være følelsen af bark på fingrene, et blads smukke form, farven på et efterladt stykke skrald, lyden af en fugl osv.  
  3. Nu kan I enten dokumentere, det som fascinerer jer i naturen (fx ved at lave en tegning af barken, eller en abstrakt tegning af hvordan det føles at røre det), eller I kan lave noget med og af materialet (fx tage et stykke bark, som I finder på jorden, brække det i stykker og sætte sammen på en ny måde).

Rigtig god tur i naturen:) 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.488 andre er allerede tilmeldt